19 July 2006

PENYERAHAN MEMORANDUM KEPADA PENGARAH JABATAN AGAMA JOHOR

Pertemuan dengan Pengarah Jabatan Agama Johor Datuk Haji Mohd Zaini dan penyerahan memorandum kepada JAJ untuk di ambil tindakan terhadap kumpulan Artikel 11 yang dijadualkan mengadakan satu forum di Johor Bahru pada 22 Julai 2006 yang akan datang.

Memorandum diserahkan oleh Dato Dr Haji Mahfodz kepada Datuk Haji Zaini. Memorandum ini diserahkan pada 18 Julai 2006.
 Posted by Picasa

1 comment:

Saifullah Abdul 'Aziz said...

Tahniah kepada DPPN Johor,
Saya selaku Muslim yang non partisan dan terlibat dalam bantahan di Pulau Pinang Tempoh hari, ingin merakamkan ucapan terima kasih diatas usaha pihak tuan untuk menyatakan bantahan awal melalui saluran yang dibenarkan seperti ini dahulu. Jangan berikan ruang kepada kafir laknat diluar sana untuk condemn usaha kita mempertahankan Iman seluruh Ummah.
Kami telah pun digelar dengan macam macam panggilan, bodoh, samseng,tak bertamadun, barbarian dan sebagainya.... Tapi itukan lebih baik dari digelar kafir dan munafik.... Biarkan mereka dengan hati yang panas disebabkan perancangan mereka gagal dengan bantuan Allah. Lagipun tak terkesan langsung pada saya semua gelaran tersebut. Bukankah berjihad itu menempuh susah, menanggung derita dan menongkah fitnah.
Sokongan dan doa saya berserta kawan kawan di Pulau Pinang kepada keselamatan dan kejayaan pihak tuan menentang si laknatullah bermuka-muka itu semua.
"Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan kami fitnah(cobaan) untuk orang-orang yang kafir, dan ampunilah kami, Sungguh Engkau Maha Perkasa Lagi Maha Bijaksana." Al-Mumtahinah Ayat 5.