27 August 2010

Kenyataan Media DPPNJ 19/10

KENYATAAN MEDIA
26 Ogos 2010, 16 Ramadhan 1431
No rujukan : PAS/DPP.12/2.07(19/10)

TAJUK

MENYOKONG USAHA PIHAK POLIS MENYIASAT INDIVIDU YANG MENYAMAR MENGGUNAKAN NAMA TENGKU MAHKOTA JOHOR (TMJ)

Assalamu’alaikum dan salam perjuangan,
1. Dewan Pemuda PAS Negeri Johor (DPPNJ) melahirkan rasa kesal dengan tindakan individu yang dikesan menyamar menggunakan nama Tengku Mahkota Johor(TMJ) Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim pada laman sosial Facebook, baru-baru ini.

2. Awal bulan ini, kita telahpun dikejutkan dengan pengunaan gambar Sultan Johor, Sultan Ibrahim pada kain rentang yang telah mencemarkan istitusi Di Raja Johor yang sehingga kini masih di dalam siasatan pihak polis lagi.

3. Tindakan individu tertentu yang menyamar menggunakan nama TMJ merupakan satu tindakan yang tidak bertanggungjawab. Walau apa pun jua alasan, menggunakan indentiti tanpa kebenaran adalah salah dan boleh mendatangkan kesan yang buruk.

4. Menurut Sinar harian muka hadapan, Laman sosial Facebook itu dipercayai dikendalikan oleh seorang individu bergelar 'Miky' mempunyai 'Diari Harian Tunku Mah- kota Johor', 'Tengku Ismail' dan 'Tunku Mahkota Johor (Penasihat Utama TMJ)' dan dikatakan mempunyai kira-kira 10,000 peminat. Selain memuat naik gambar dan aktiviti Tunku Ismail, individu itu juga melayan komen-komen peminat yang menyangkakannya dirinya ialah TMJ.

5. Kami menyokong penuh usaha pihak Polis Kontigen Johor bersama Bukit Aman untuk melakukan siasatan terhadap kes ini mengikut Akta Hasutan 1948.

6. Kami berharap agar pengguna laman sosial perlu lebih berwaspada dan berhati-hati terutamanya dalam pengunaan indentiti tertentu. Kebenaran haruslah diperolehi jika kita ingin menggunakan identiti tersebut.

Sekian, wassalam

Khairul Faizi Bin Ahmad Kamil
Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Johor

1 comment:

Unknown said...

saya mengucapkan banyak terimakasih kepada KI HADAK yang telah menolong saya dalam kesulitan,ini tidak pernah terfikirkan dari benak saya kalau nomor yang saya pasang bisa tembus dan ALHAMDULILLAH kini saya sekeluarga sudah bisa melunasi semua hutang2 kami,sebenarnya saya bukan penggemar togel tapi apa boleh buat kondisi yang tidak memunkinkan dan akhirnya saya minta tolong sama KI HADAK dan dengan senang hati beliau mau membantu saya..,ALHAMDULIL LAH nomor yang dikasi KI semuanya bener2 terbukti tembus dan baru kali ini saya menemukan dukun yang jujur,jangan anda takut untuk menhubungiya jika anda ingin mendapatkan nomor yang betul2 tembus seperti saya,silahkan hubungi KI HADAK DI 085=259=457=111 ingat kesempat tidak akan datang untuk yang kedua kalinya dan perlu anda ketahui kalau banyak dukun yang tercantum dalam internet,itu jangan dipercaya kalau bukan nama KI HADAK