13 March 2008

Meraikan Kemenangan ADUN Pas Johor


Tidak ada sesiapa yang menyangka Pas Johor mampu untuk menembusi kekebalan UMNO?BN Johor. Malah, kebanyakan pemerhati politik mengatakan UMNO Johor akan terus berkuasa.

Pada malam pengiraan undi, Penganalisis Politik Datuk Johan Jaafar dengan pendapat peribadinya mengatakan 'UMNO Johor tidak ada masalah untuk menyapu bersih semua sekali kerusi yang ditandingi'.

Namun, Allah lebih berkuasa berbanding penganalisis politik. Siaran pengiraan undi ditamatkan seawal jam 3 pagi. Penganalisis-penganalisis politik sudah tidak lagi memberi pendangan yang menyebelahi BN. Rata-rata sudah menukar rentak bicara.

Pas Johor diantara yang terkejut dan bersyukur dengan kurniaan tuhan ini. Hilang kerusi Senggarang, menang pula kerusi Maharani dan Sungai Abong. Hilang satu, dapat dua. Inilah yang dinamakan limpahan rezeki yang tidak disangka-sangka. Berkat kesabaran, kecekalan, amalan yang berterusan, sedikit demi sedikit hasil yang diperoleh akan tiba jua.

Sehubungan itu, Pas Johor akan mengadakan Majlis Jamuan meraikan kemenangan dan petugas PRU mulai jam 6 petang pada 15hb Mac 2008 di Dewan Jubli Intan, Muar. Tetamu yang dilaporkan akan hadir adalah Presiden Pas, Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang, ADUN Maharani, YB Dr Mohamad Taslim dan ADUN Sg.Abong, YB Dr Sheikh Ibrahim Sheikh Salleh.

No comments: